Champagne Baillette-Prudhomme Heritage 100% Chardonnay Premier Cru
Jemné a svěží šampaňské, 100% Chardonnay z Premier Cru vinic Trois Puits v oblasti Montagne de Reims, s vůní a chutí ovoce a briošek.
Vinařství Baillette-Prudhomme
Šumové víno, obsah alkoholu 12,5 %,
Kategorie: | Champagne |
---|---|
Odrůda: | Chardonnay (100%) |
Oblast: | Trois Puits |
Klasifikace: | 1er Cru |
Obsah cukru: | Brut |
Objem: | 0,75 l |
Složení: | Obsahuje oxid siřičitý |
Země původu: | Francie |
Položka byla vyprodána… |
Charakter vína:
Výjimečné šampaňské Jean Baillette-Prudhomme Héritage Blanc de Blancs, složené ze 100 % Chardonnay z vinic Premier Cru v oblasti Montagne de Reims.
Jasně zlatá barva s jemným perlením. Vůně bílého ovoce – hruška, jablko, jemné tóny briošky a másla, po provzdušnění se objevují i květinové nuance. Krémová textura, bohatá a přitom svěží kyselinka, minerálnost, s dlouhou, elegantní dochutí, ve které se postupně rozvíjí chutě ovoce a tóny briošky a pečiva.
Toto šampaňské se skvěle hodí jemným mušlím a mořským plodům, jako jsou ústřice či humr, rybám, pečenému lososu jemným sýrům (brie, camembert) a ke všem slavnostním příležitostem, když chcete nabídnout něco výjimečného.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Champagne Jean Baillette-Prudhomme
Na svazích hory Montagne de Reims se nachází vinice vinařství rodiny Baillette-Prudhomme. Ty těží z privilegovaného terroiru klasifikovaného jako Premier Cru Trois Puits.
Otec Jean Baillette, zástupce již čtvrté generace vinařů, již bohužel dohlíží na svou manželku a dcery jen z nebeských výšin. manželka Marie-France dohlíží na statek, první dcera Justine se podílí na řízení vinařství a druhá dcera Laureen působí přímo v terénu. Stará se o vinařství, práci v krásných vinařských sklepech a marketing. Této trojici půvabných žen nic neunikne!
Zvláštností vinařství je míchání mladých vín s velkým podílem vín starších, to dodává šampaňskému eleganci a vyzrálost. Láhve pak trpělivě stárnou v krásných sklepech vytesaných do křídy 14 metrů pod zemí. Dlouhé stárnutí ve sklepích s teplotou do 10 stupňů umožňuje vytvářet mimořádná cuvée a odhalovat složitost jejich vůní.