Neohodnoceno

Champagne Lebeau - Batiste Brut Tradition

Svěží a ovocné šampaňské, cuvée Pinot Meunier, Chardonnay a Pinot Noir, s vůní červeného ovoce a citrusy.

 

Vinařství Champagne Lebeau - Batiste, Chavot-Courcourt 

Šumivé víno, obsah alkoholu 12 %, cukr 7 g / l

Můžeme doručit do:
6.5.2025
Skladem (>6 ks)
Kód: 1467
680 Kč 561,98 Kč bez DPH
Kategorie: Champagne
Odrůda: Pinot Meunier (60%) , Chardonnay (30%) a Pinot Noir (10%)
Oblast: Champagne
Obsah cukru: Brut
Objem: 0,75 l
Složení: Obsahuje oxid siřičitý
Země původu: Francie

Charakter vína:

Šampaňské z vinařství Champagne Lebeau - Batiste je vyrobeno z hroznů odrůdy Pinot Meunier (60%), Chardonnay (30%) a Pinot Noir (10%).

Lisování hroznů na moderním lisu.Víno je vinifikováno v nerezových kádích.Provádí se jablečno-mléčná fermentace. Zrání 24 měsíců na kalech po sekundární fermentaci. Obsah cukru je 7 gramů na litr.

Ročně se výrobí 10 000 lahví.

Cuvée Champagne Lebeau - Batiste Brut Tradition má krásnou zlatou barvu s brilantními odlesky. Jemné perlení, s jemným řetízkem bublinek. Ve vůni najdeme nejprve ovocné tóny. Následně tóny červeného ovoce smíchané s kandovanými citrusovými plody. Po chvíli vůně přechází do kořenitých a lehce pečených tónů. Na závěr se tato aromatická struktura vyznačuje lehkou minerální vůní.

Chuť je svěží a ovocná. Pikantní textura je podpořena jemnou bublinkou.

Toto cuvée je perfektní jako aperitiv s křupavými krekry. Může se také těšit párování s rybími pokrmy, carpacciem a zeleninovými tagliatelli.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Champagne Lebeau-Batiste, Chavot-Courcourt 

 

Historie vinařství sahá do šedesátých let minulého století, kdy došlo je spojení dvou vinařství - Champagne Robert Lebeau a Champagne Pierre Batiste. Obě vinařství sídlila v obci Chavot-Courcourt.

Robert Lebeau sídlil v největší hospodářské usedlosti, věnoval s chovu, zemědělství a samozřejmě vinařství. V 60. letech, kdy byla poptávka po šampaňském stále vyšší, se soustředil na pěstování révy vinné.

Pierre Batiste, potomek bednářské rodiny z Moussy, začal svou kariéru pěstováním vinné révy, v rámci dědického řízení získal vinici, založil školku. V roce 1962 koupil starý lis na víno, aby mohl vyrábět vlastní víno.

Ke spojení vinařství došlo díky manželství Anne-Marie Batiste (z Champagne Pierre Batiste) a Érica Lebeau (z Champagne Robert Lebeau). Oba manželé společně roozvíjeli vinařství Champagne Lebeau - Batiste jako pár až do roku 2009, kdy se k nim přidal jejich syn.

Příchod Florenta přináší vinařství nový zásadní impuls - vytvoření vlastního výrobního závodu v roce 2012. V roce 2020 se k nim připojila také jeho manželka Emilie-Sophie, rovněž vinařova dcera.

Vinice se nachází hlavně v jižních stráních Epernay. Pěstují tři odrůdy pro výrobu šampaňského: Chardonnay, Pinot Meunier a Pinot Noir na ploše cca 10 hektarů.

Většinu práce na vinici provádí ručně - prořezávání, loupání, mřížkování jsou důležité kroky pro kvalitu vývoje hroznů. Závazek respektovat přírodu a biodiverzitu jim umožnil získat certifikaci HVE (High Environmental Value).

Vinná réva není stříkána insekticidy, dávají přednost využití alternativních způsobů ochrany révy proti útoky housenek. Snížení herbicidů ve prospěch alternativních metod, jako je krycí plodina nebo orba (odplevelení pod vinnou révou), považují za své poslání.

V roce 2018, v souladu s ekologickými závazky a cílem zlepšovat kvalitu vín, převedli vinici s hrozny Chardonnay na ekologické vinařství. Od září 2021 jsme získali certifikaci „Ekologické zemědělství“.

Při sklizni jsou hrozny sbírány ručně a dovezeny s maximální opatrností, aby nedošlo k poškození bobulí k lisování. Lisování se provádí na kvalitním pneumatickém lisu při nízkém tlaku (mezi 0,2 a 1,2 bar). První alkoholová fermentace a jablečno-mléčná fermentace se provádí v nerezových kádích s řízenou teplotou, teplota (asi 13°C) je konstantní.

Některé mošty kvasí v sudech. Po přeměně moštu na čiré víno leží asi 6 měsíců na kalech. Vinifikace probíhá v souladu s ekologickými specifikacemi, veškeré vstupy redukujeme na maximum, aby se naše terroirs mohly plně projevit. Na jaře přichází čas stáčení. Druhá fermentace, „prize de mousse“, probíhá v láhvi. Šampaňské nechávají stárnout 3 až 6 let na kalech v závislosti na konkrétním cuvée.