Champagne Yves Couvreur "Rubis" Premier Cru Brut
Výjímečné šampaňské z hroznů Pinot Noir s ovocnou a květinovou vhutí a vůní podrostu a červeného ovoce.
Vinařství Yves Couvreur, Montagne de Reims
Šumivé víno, obsah alkoholu 12 %
Kategorie: | Champagne |
---|---|
Odrůda: | Pinot Noir |
Oblast: | Montagne de Reims |
Klasifikace: | Premier Cru |
Obsah cukru: | Brut |
Objem: | 0,75 l |
Složení: | Obsahuje oxid siřičitý |
Země původu: | Francie |
Položka byla vyprodána… |
Charakter vína:
Exkluzivní šampaňské Yves Couvrer Rubis 1er Cru Brut je vyrobené ze směsi bílého vína z hroznů Pinot Noir (85%) a červeného z hroznů Pinot Noir (15%), což mu dodává jemný růžový odstín a jedinečný charakter.
Barva je jemně růžová s měděnými odlesky, s hustým a přitom elegantně jemným perlením.
Ve vůni se mísí bohaté aroma lesního podrostu a červeného ovoce.
Chuť je velmi intenzivní, nejdříve s tóny bílého ovoce (kdoule), následně se pozvolna rozvíjí do květinových tónů a ovocné svěžesti jahod.
Hrozny jsou pečlivě sbírány ručně z nejlepších vinic Premier Cru, aby víno získalo maximální kvalitu a terroir výraz. Víno zraje minimálně 8 měsíců v kádích, prochází jablečno-mléčným kvašením, ošetřením za studena, čiřením a filtrací. Díky tradičnímu procesu a delikátní péči vzniká šampaňské s noblesou a mimořádnou harmonií.
Skvělé jako aperitiv, perfektní k delikátním pokrmům, jako je srnčí tournedos s brusinkami, rozmarýnem a černým pepřem. Výborně doplní i dezerty s čokoládovými tóny, kterým dodá jemnou ovocnou svěžest.
Potenciál zrání: 4–6 let.
Doporučujeme podávat vychlazené při teplotě 7°- 9°C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Champagne Yves Couvreur, Rilly-la-Montagne, Montagne de Reims
Rodinné vinařství předávající tradici od otce na syna, již od roku 1644. Rodina má své kořeny v Rilly-La-Montagne, idylické malé vesničce s vinicemi na svazích Montagne de Reims. Od roku 1984 do dnes vede vinařství Yves Couvreur, který čerpal tajemství výroby šampaňského od svého otce François Couvreura.
Yves začínal svou práci s diplomem v oboru ekologie a vinařství, ale své dovednosti značně obohatil o znalosti mého otce - velmi hluboké znalosti regionu, starosti o vicnice, pěstování hroznů a jejich potenciálu. Vinařství si dnes zakládá na své obětavost a odhodlání dosahovat nejvyšší kvality v souladu s každodenní snahou o ekologickou produkci.
Vinice pokrývají kolem 6 hektarů, rozdělených na 35 parcel v Premier Cru apelacích Rilly-La-Montagne, Montbré a Taissy. Rozdělení třech odrůd hroznů pro výrobu šampaňského v poměru Pinot Noir 43 %, Chardonnay 34 % a Pinor Meunier 23 % dává vinařství flexibilitu při produkci našich tradičních a ročníkových směsí.
Od dubna 2014 má vinařství Champagne Yves Couvreur certifikaci HVE, jako společnost s vysokou ekologickou hodnotou.
Prostřednictvím svého přístupu šetrného k životnímu prostředí se vinařství zavazuje k zachování biologické rozmanitosti, ukazuje odpovědné využívání nezbytných půdních živin a snižuje preventivní ošetření vinné révy. Výsledky tohoto úsilí se mimo jiné projevují ve velmi jemné a vyvážené mineralitě, kterou si můžete vychutnat při ochutnávání Champagne Yves Couvreur.