Domaine Maillard Père & Fils Beaune Premier Cru "Les Gréves" 2018
Premier Cru Pinot Noir s plnou chtí a ovocnou vůní.
Vinařství Domaine Maillard Père & Fils, Chorey-
Ročník 2018, suché červené víno, obsah alkoholu 13 %
| Kategorie: | Červená vína z Burgundska |
|---|---|
| Odrůda: | Pinot Noir / Rulandské modré |
| Oblast: | Beaune, Côte de Beune |
| Klasifikace: | Beaune Premier Cru AOC |
| Objem: | 0,75 l |
| Složení: | Obsahuje oxid siřičitý |
| Země původu: | Francie |
| Položka byla vyprodána… | |
Vinice:
Premier Cru vinice ‘Les Gréves’ o rozloze 0,36 hektarů leží v nadmořské výšce 220 - 300 metrů nad mořem na strmých svazích s vápencovou půdou, v apelaci Beaune. Stáří vinné révy je 30 let.
Charakter vína:
Barva je intenzivní rubínová, v jeho ovocné intenzivní vůni najdeme tóny černého ovoce (černý rybíz, ostružina), třešní, angreštu a jemnou vůni podrostu. Plná chuť s pevnou strukturou je podporována taniny, závěr je krásně vytrvalý.
Skvěle se páruje s drůběžím masem a pernatou zvěří.
Doporučená teplota pro konzumaci 14–16 °C.
Víno má skvělý potecniál pro archivaci, minimálně po dobu 4-5 let. Limitovaná produkce 2.000 lahví za rok.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Domaine Maillard, Chorey-
Burgundské vinařství Domaine Maillard založil v roce 1952 Daniel Maillard jako odkaz rodinné tradice. Jeho předci pěstují a vyrábí víno v Burgundsku již od roku 1766. Dnes hospodaří na vinicích o rozloze 19 hektarů a produkuje slavná vína jako Corton, Aloxe Corton, Pommard, Beaune, Ladoix, Chorey les Beaune, Meursault, Volnay. Jeho dva synové, Alain a Pascal, zajišťují kontinuitu rodinného odkazu při respektování tradic pěstování révy a stárnutí vína.
Způsob vinifikace zůstává tradiční, alkoholové kvašení probíhá při kontrolované teplotě a vinifikace trvá 12 až 20 dní, v závislosti na ročních obdobích. To umožňuje produkovat skvělá vína. Stárnutí probíhá v dubových sudech, z nichž přibližně 25 až 80% je nových, v závislosti na sklizni a klasifikaci. Po zrání po dobu 12 až 15 měsíců se vína plní do lahví. Stáčení probíhá většinou bez filtrace, aby se zachovalo plné tělo a aroma, pro stárnutí vína během archivace.
